header foto

Agrotechniek in Assen;

De Agrarische vakbeurs voor de noordelijke agrariërs, 10 t/m 12 december 2019.

Koopjeshoek:                                                                                                       Augustus 2019

Links bij de rubriek vindt u "Koopjeshoek"

Hier kunt u aanbod vinden wat aantrekkelijk kan zijn voor u op het bedrijf of gemak.

Uw eigen Koopjes kunnen hier ook op staan, lever het eenvoudig aan via de site "Aanbod Plaatsen".

Het komt dan niet op de hoofdpagina Nieuw Aanbod te staan, maar bij Koopjeshoek en de eventuele betreffende rubriek.

De kosten bedragen nooit meer dan maximaal € 15,- of 10 % van het aanbod. Het aanbod door u moet dan wel correct worden aangeleverd met foto's, geen extra werk en adres gegevens voor facturering. Goede foto's verkopen het object.....

Na plaatsing ontvangt u de factuur, dus niet zoals de hoofdobjecten, factuur na verkoop, maar direct na plaatsen. Na een jaar hebben we het recht uw object te mogen verwijderen, tenzij anders wordt overeen gekomen. Hiermee voorkomen we vervuiling van de site.

Wij behouden het recht om af te zien van plaatsing.

Hiermee kunt u toch nog van uw waardevol materiaal af proberen te komen.!

Momenteel verkoop familie Anema inventaris uit St Annaparochie Friesland. 2 mei 2019

Miniaturenbeurs Zwolle 17 en 18 november

Ploegwedstrijden Flevoland 17 november nabij Lelystad

Agro Techniek Holland,

de ATH dagen van 12 tot en met 15 september 2018. 
Openingstijden; 10 tot 17 uur in de openlucht met tenten etc.

Waar:  Walibi Biddinghuizen Gemeente Dronten

"Alles wat boeren boeit"    www.agrotechniekholland.nl 

 

Alles over GTL diesel:  Feiten en fabels  uitgewijdt in De Trekker door Ruben Fortuin

 

GTL brandstof; De synthetische  dieselbrandstof die zo in je motor kan, lees het artikel op pagina 82 in het september nummer van 2018 uitgave 360.

Ook de ervaring van het loonbedrijf van Hommelink in Groenlo, het hele wagen- en machinepark rijdt sinds juni 2017 op GTL .

 

Fabrikant Bosch ziet wel toekomst in dieselmotoren;

Deze motoren zouden dankzij kunstmatige intelligentie zorgen voor een fractie van de wettelijk toegestane uitstoot, laat het bedrijf woensdag weten.

Het nieuwe systeem heeft al een "record" van 13 milligram uitgestoten stikstofoxide per kilometer behaald.

In druk stadsverkeer zou de uitstoot 40 milligram per kilometer zijn. De huidige wettelijke bovengrens ligt in Europa op 168 milligram per kilometer.

Tegenwicht

Bosch wil met nieuwe technologie tegenwicht bieden aan kritiek op vervuiling door diesels. Die kritiek zwol flink aan toen in 2015 grootschalig gesjoemel met dieselauto's van Volkswagen aan het licht kwam.

Het technologiebedrijf speelde daar zelf een grote rol in, door de automaker software te leveren die uitstootwaarden kunstmatig laag hield.

Vorig jaar trof Bosch een schikking met Amerikaanse bezitters van deze sjoemeldiesels die een rechtszaak hadden aangespannen.

Gepubliceerd: 25 april 2018 15:00Laatste update: 25 april 2018 17:27  nieuws: NU.nl

Goedkeuringsplicht landbouwvoertuigen m.i.v. 1 januari 2018

Landbouwvoertuigen die vanaf 1 januari 2018 op de Nederlandse markt wordt verkocht én waarmee men op de openbare weg wil rijden dienen te zijn goedgekeurd. Deze goedkeuringsplicht op basis van de Regeling Voertuigen geldt voor landbouw- of bosbouwtrekkers en getrokken voertuigen in de categorieën R (transport) en S (werktuig).

De Europese Verordening 167/2013 betreft de Europese typegoedkeuring voor deze voertuigen en is de basis voor verscherpte eisen met als doel het verbeteren van de integrale veiligheid van het voertuig en van voertuigcombinaties. De kerneisen zijn samen te vatten in de thema’s remmen, maximaal toelaatbare aslasten, maximale breedte, koppeling, onderrijbeveiliging (R) en breedtemarkering.

Tweeleiding remsysteem
Een belangrijke en ingrijpende wijziging betreft de verplichting tot een tweeleiding remsysteem, welke naar keuze hydraulisch of op luchtdruk wordt bediend. Het tweeleiding remsysteem geldt voor trekkers en voor nieuwe getrokken voertuigen met een maximum toelaatbare beladen massa van meer dan 8.000 kg. Bij het kopen van voertuigen na 1 januari 2018 dient men dan ook serieus rekening te houden met het juist én veilig kunnen koppelen van trekker en getrokken voertuig met mogelijk verschillende remsystemen.

Losbreekreminrichting / oplooprem
De losbreekreminrichting dient in geval van het losraken van het getrokken voertuig om deze te remmen. Europa eist een oplooprem voor getrokken voertuigen met een maximum toelaatbare beladen massa van meer 3.500 kg, Nederland staat een oplooprem toe tot een maximum toelaatbare beladen massa van 8.000 kg.

Breedte markering
Getrokken voertuigen met een breedte van meer dan 2,55 meter dienen te worden voorzien van breedte markeringsborden.

Voor nadere technische specificaties verwijst Fedecom naar haar website.
https://www.fedecom.nl/kenniscentrum/wet-en-regelgeving/

 

December 2017:

Het jaar 2017 is bijna achter de rug, de feestdagen voor kerst en oud-en nieuw, op naar 2018.

Veel Aanbod is er verwerkt door ons op de site, veel materiaal is gewisseld van eigenaar. 
Veelal een enthousiast samenspel, machines eerst goed op de foto, dat is het belangrijkste, gegevens erbij vermelden en voor alle duidelijkheid de prijs noemen.

Het aanbod kan rechtstreeks via de website, links "Aanbod Plaatsen".

Ook de website heeft de nodige update gekregen, waardoor "Aanbod plaatsen"nog weer beter gaat.
Ook de mobiele versie is gemakkelijker te overzien en zelf het bellen nog veel eenvoudiger, klik op het nummer en er wordt gebeld naar het juiste nummer. Hierdoor niets te onthouden, op te schrijven en de aandacht bij het werk te houden.

Hopelijk ga je het snel proberen?

Heeft u facebook al geliked?

Veel succes in het nieuwe jaar en fijne feestdagen.


 

 

November 2017:

Na de grote beurs in Hannover volgt nu de beurs in de TT-hallen van Assen.
De beurs vindt plaats van dinsdag 28 november tot en met vrijdag 1 december.

Oktober 2017:  Veiligheid.

Let speciaal op de veiligheid op de wegen, vooral binnenwegen. Heeft u een versleten ondeugdelijk schuifbord, kijk op de site voor een ander exemplaar, diverse uitvoeringen en niet duur.

Is het niet voor uzelf, doe het dan voor de ander zijn veiligheid!! Zijn op voorraad!
 http://www.fassaertmachines.nl/nieuwe-producten 

 

Mei 2017: Onderhoud bermen en kavelsloten;
Een ruim aanbod van perfecte maaiers, gebruikte en nieuwe klepelmaaiers,  in allerlei prijsklassen.
Bestudeer ze op de site bij o.a. de rubriek Gewasverzorging of via de zoekmachine rechts boven "taludmaaier".  Ook de goedkopere machines zorgen voor perfect werk en tevreden klanten.  

22 april 2017;
Afgelopen week zijn er een aantal Thieck  kopakker-vlakkers afgeleverend aan o.a. Stefan Reijntjens uit Rutten, Arjo Jansen uit Nagele en Rene Cobussen (piepersrooien.nl ) uit Horssen.
kijk op: http://www.fassaertmachines.nl/nieuwe-producten/3357/thieck-v-schuif-300-cm-met-greppelschijf.html#.WPu5Ume7pwE
 

April 2017;
Geleverd  een zware (3.2m) rubberenschuif  t.b.v. de JCB 541-70 van Melkveehouderij Dijkveld Stol in Rutten. Vanwege het intensieve gebruik, 365 dagen per jaar is wederom gekozen voor een Kemp schuif.
Dit is de 3e Kemp schuif voor het bedrijf.
https://www.facebook.com/Melktap-Dijkveld-Stol-545008945658796/
http://www.fassaertmachines.nl/nieuw-aanbod/4632/kemp-rsvk-rubberen-wegschaaf.html#.WPG_9emweUk

Januari 2017
Brexit stimulans voor import:

Specialisten in jonge trekkers met weinig uren zijn helemaal niet ontevreden over 2016 en konden goed gebruikmaken van het aanbod jonge tractoren. De Brexit gaf in de zomer van 2016 een impuls aan de import van tractoren uit Engeland, vanouds een belangrijke bron van jong gebruikt materiaal. De koers van het Engelse pond daalde van €1.35 naar onder €1.15, dus  maakte een Engelse trekker meteen 20% goedkoper. Ook was er in Engeland door eerdere stagnatie van export ook wel een overschot aan jong gebruikte tractoren. Profiteer er van zolang het mogelijk is, informeer naar o.a. de Case IH tractoren op de site.

31-december 2016 
Voor u allen een voorspoedig 2017 toegewenst. Een nieuw jaar met nieuwe kansen, maar belangrijk is met een goede gezondheid.
We hopen u opnieuw te kunnen bedienen met allerlei aanbiedingen, zowel nieuw als gebruikt, maar ook met dienstverleningen.

Uw eigen machine kunt u gemakkelijk plaatsen via Aanbod Plaatsen op de site. Afhankelijk van de snelheid van uw internet is het zo voor elkaar. Wij zetten de advertentie online, alvorens onze bevindingen te hebben weergegeven enof aangepast. U hoeft niet ongerust te zijn dat er verkeerde info op het net verschijnt. Uzelf verkoopt de machine vanaf uw bedrijf met de voorwaarden van FassaertMachines.

Een fijne jaarwisseling toegewenst.

December 2016:  Subsidie

Met de POP3-subsidie Jonge landbouwers 2016 kunt u als landbouwer met een leeftijd tot en met 40 jaar, investeren in machines en verplaatsbare installaties.
Waarvoor subsidie;
Er zijn 20 investeringscategorieën waarvoor u subsidie kunt krijgen. Deze vindt u in het document Investeringscategorieën Jonge landbouwers 2016 (pdf). Het subsidiepercentage is 30% van de subsidiabele kosten. Er is geen maximum aan subsidiabele kosten, wel een maximumsubsidiebedrag van € 20.000. Het minimumsubsidiebedrag is €10.000.
https://www.rvo.nl/sites/default/files/2016/02/Investeringscategorieen-Jonge-landbouwers-2016.pdf 

5-december 2016;

Brexit blijkt ook positief te werken voor de import van die prachtige Case-IH tractoren, sommige nog met fabrieksgarantie en aangepast aan de Nederlandse uitvoering. 

Afgelopen maanden was ook Sinter-Claas aantrekkelijk voor de aanschaf van een jonge demo trekker.

Kortom allerlei mooie Sinterklaas aanbiedingen via de site van FassaertMachines !! Kijk en vergelijk met deze site naar de mogelijkheden en mail of bel ons, profiteer er van.

Oktober 2016, het najaarswerk.

Tijd om te ploegen, maar raadzaam is om de eventuele groenbemester kapot te slaan dmv van klepelen enof schijfeggen.  Of in elk geval een bewerking ter bevordering van de vertering.
Op de site worden hiervoor diverse werktuigen aangeboden.

22 oktober 2016:

Ploegkampioenschappen Flevoland 2016 bij de familie Heijboer aan de Meeuwenweg 4 nabij Lelystad.
aanvang 10 uur, kom ze aanmoedigen of doe mee, bel 06-2815 7599 of flevoploeg@gmail.com

September 2016:

Inmiddels de beursdagen in Biddinghuizen achter de rug, de oogstwerkzaamheden in volle gang en na de oogst de dankbare grondbewerking toepassen. Beslis tijdig voor het juiste werktuig, probeer of bekijk de SMS woeler! De voorzetwoeler in combinatie met zaaicombinatie enof de V-woeler!! Kijk voor het aanbod op de site, demo enof inruil mogelijk.
Plaats eventueel uw eigen werktuig op deze site te koop, factuur na verkoop eigen machine! Dit kan rechtstreeks bij Aanbod plaatsen op de site!  http://www.fassaertmachines.nl/object-toevoegen.html

24 augustus 2016 
Stoppelbewerkingen;
De tijd is er nu voor om de stoppel te bewerken, let op de site op de SMS woelers, vele gebruikers maken er dankbaar gebruik van. Wil je een demonstratie, ook dat kan, bel 06-24 880 292.
Eigen machines plaatsen:
Indien u uw eigen machine plaats bij "aanbod plaatsen", krijgt u deze later te zien. Pas wanneer we die voor u klaarzetten, eventueel aanpassen, komt deze definitief op de site.

11 augustus 2016:
Vanaf vandaag wordt de inventaris wegens bedrijfsbeëindiging van Gerhard Koolhaas met regelmaat aangeboden. Hou het aanbod regelmatig in de gaten op de site bij Nieuw Aanbod.


Augustus 2016;
Uw machine aanbod:
U kunt  nu uw machineaanbod gemakkelijk rechtstreeks via de site plaatsen "Aanbod plaatsen" in de linker kolom. Zelfs grote foto's is geen probleem, alleen moet u zelf bij langzaam internet wat meer geduld hebben. Zelfs een foto die u vergeten bent of uit een andere afbeeldingenmap kunt u alsnog toevoegen. Een verkeerde foto verwijderen, het is allemaal mogelijk, probeer het zelf! Dus naam, tekst, foto's toevoegen, wachten op het uploaden, nazien of u alle foto's heeft en daarna op "advertentie plaatsen" klikken. Na het "plaatsen" door u wordt het door ons later definitief verwerkt en toegevoegd aan de site. Succes en bedankt alvast!.  Let wel, er zijn kosten aan verbonden, zie bemiddeling. Maar eerst verkopen en daarna de verrekening!!